Hogyan hatnak ránk a színek? 1. rész – A narancssárga

Sokak kedvenc színe a narancssárga vidámsága és frissítő hatása miatt. Sorozatunk első részében e a fiatalos szín hangulatunkra gyakorolt hatását vizsgáljuk meg.

A színkörön a piros és a sárga között foglal helyet, ezért hatással van testünkre és intellektusunkra egyaránt. A vöröshöz hasonlóan ez is erős, vibráló szín, így körültekintéssel kell alkalmazni. Az egészséggel és az életerővel hozzuk összefüggésbe (gondoljon csak a reggeli narancslére). A narancssárga a fiatalság és az aktivitás színe. Emellett a narancssárga ételek segítik az emésztést, és megkönnyítik a számunkra hasznos dolgok felszívódását, míg ezzel egyidejűleg a méregtelenítő folyamatokra is ösztönzőleg hatnak. A narancssárga kezelés szellemi és érzelmi szinten egyaránt revitalizálhat minket, valamint biztosítja számunkra a továbblépéshez szükséges energiát.

Tudta, hogy az amerikai iskolás gyerekeknek gyakran narancsot szolgálnak fel a csapatjátékok félidejében?

Gyógyítás naranccsal

A narancssárga-kezelés a következő esetekben hatékony:
Testi problémák: kis vitalitás/étvágy, rossz emésztés, asztma, görcsök, epekő
Negatív lelkiállapotok: fásultság, gyász, gátlásosság, szomorúság, unottság

A narancssárga szín a léppel, a hasüreg bal oldalán, a gyomor mögött elhelyezkedő szervvel hozható összefüggésbe. A lép összeköttetésben áll a gyomorral és a vesékkel egyaránt, és az a feladata, hogy tisztán és egészségesen tartsa a vért. A lép kivonja a forgalomból az elhasználódott vörös- és fehérvérsejteket, valamint vészhelyzetekben vért raktároz.
Éppúgy, ahogy a szerv kiszűri a az idegen anyagokat a vérből, a narancssárga kezelés segíthet megszabadulnunk negatív érzéseinktől, illetve megbékülünk életünk traumatikus eseményeivel. Akkor is jótékony hatást gyakorol ránk, ha úgy érezzük, elakadtunk életünkben, és félünk megtenni olyan lépéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy képesek legyünk a múltat hátrahagyva a jövő felé tekinteni. A színnel összefüggésbe hozható cselekvések a kiterjedés, a nyitás az élet felé, hogy újra részesei lehessünk.

Pozitív gondolkodás

A narancssárgát a pozitív gondolkodással is összefüggésbe hozzák, ezért alkalmazzák az üzleti életben, amikor bátorítani akarnak minket bizonyos termékek megvásárlására. Egy narancssárga megerősítés megfogalmazása segíthet visszanyerni életkedvünket, mivel ez mentális szíverősítőként hat, és revitalizálja testünket közel olyan módon, mintha innánk egy pohár narancslét.
Az is segíthet, ha valami narancssárgát viselünk. Nem kell teljesen narancssárgába öltöznünk, mivel ez egy nagyon erős szín, és ezért nem illik mindenkinek a bőrtónusához, azonban egy nyakkendő vagy sál, vagy akár egy borostyánból vagy korallból ékszer elegendő a kívánt hatás eléréséhez. Még egy olyan egyszerű olyan egyszerű gesztus is, mint egy körömvirággal vagy tigrisliliommal teli váza elhelyezése környezetünkben, javíthat a hangulatunkon. Próbálja ki, tényleg működik!

A narancssárgát csak nagy és világos helyiségekben érdemes használni a fent taglalt intenzív és erős hatásai miatt. Azonban a narancssárga számtalan árnyalata kiváló lehet az étkezőbe, játszószobába, dolgozószobába vagy a nappaliba.Világos árnyalatait előszeretettel választják hálószobákba.

Figyelmeztetés: nincs szükségünk extra narancssárgára, ha fittek vagyunk, jól érezzük magunkat a bőrünkben és élvezzük az életet. A túl sok narancssárga önelégültté, és önmagunkkal szemben túlságosan elnézővé tehet bennünket. A vöröshöz hasonlóan a narancssárga is nagy hatású szín, ezért körültekintéssel kell alkalmazni.

A következő részben a spektrum meleg színárnyalatairól átnyergelünk a hideg felé: bemutatjuk a kék szín jótékony hatásait.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s