Hogyan hatnak ránk a színek? 2. rész – A kék

A kék tenger Önre is nyugtató hatással bír… nem véletlenül. Sorozatunk következő részében e páratlan gyógyító hatással bíró színt mutatjuk be.

Az ég és a tenger színe: gyakran elcsitítja gondolatainkat és megnyugtatja a lelkünket. Nem véletlen, hogy amikor minden magunk mögött akarunk hagyni, akkor gyakran tengerpart közelébe foglalunk szállást. Bizonyított, hogy ilyenkor annyira megnyugszunk, hogy észre se vesszük az idő múlását.
Amikor alvási nehézségekkel küzdünk, akkor segíthet, ha vizualizáljuk vagy belélegezzük a kék színt. A kék ételek enyhíthetik az olyan „vörös” állapotokat, mint a fejfájás, melyet stressz idézett elő. A kék összehúzó és fertőtlenítő hatásáról is ismert, ezért fertőzések és gyulladások kezelésére is alkalmas. A kék a spektrum első hideg színe, és hatása ellentétes a vörössel. Míg a vörös ingerel, kiterjeszt és felmelegít, a kék megnyugtat, összehúz és hűsít. A kék szín jelentése: békében élek magammal és a világgal.

Amikor az angolok valakit „igazi kék”-ként jellemeznek, az azt jelenti, hogy arra az emberre lehet számítani, mivel őszinte és szavahihető.

Gyógyítás kékkel

A kék-kezelés a következő esetekben hatékony:
Testi problémák: magas vérnyomás, gégegyulladás, láz, vágások, csípések és égések, migrén
Negatív lelkiállapotok: félénkség, frigiditás, a véleménykifejtéstől és a konfrontációtól való félelem, bizalmatlanság

A pajzsmirigyet, a nagy elülső részén elhelyezkedő, a gégével kapcsolatban álló szervet hozzák összefüggésbe a kék színnel. Fő feladata az anyagcsere sebességét irányító hormon termelése. Ez az egyik legfontosabb hormonja az emberi testnek. A kék szín a torokra, azaz a beszéd, a kommunikáció és az önkifejezés központjára is hatással van. Ezt a színt az intelligenciával, a véleményfelvállalás képességével, a véleménykimondás és a szavakkal való békítés képességével hozzák összefüggésbe. Az őszinteség és a becsületesség szintén „kék” tulajdonságok.

A beszédkészség

Amikor nehezen beszélünk, illetve nem találjuk a szavakat, segíthet a kék-kezelés. Ez megszünteti a gátlást, legyen az fizikai – rekedtség vagy torokgyulladás – vagy pszichológiai, azaz a nyilvános beszédtől való félelem. Már egy nyakunkon viselt kék kendő is segíthet legyőzni félelmeinket. A kék segítségével figyelmünk befelé fordulhat a fizikai világtól a szellemi irányába. Ez a csendes szemlélődés és elmélkedés színe, és egy kék gyertya vagy lámpa segítheti a meditációt. Lelassítják az agy működését, és így teret engednek a sokkal ihletettebb gondolatok számára. A kék az írók, költők és filozófusok színe.

Figyelmeztetés: ha magunk alatt vagyunk vagy fázunk, görcsösek, illetve merevek az izmaink, akkor nem szabad a kék színhez folyamodnunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s